Sansa Almanah |  Revista presei vrancene |  Saptamana vranceana |  Corespondeaza aici |

JOI 20:15 21.03.2013 La zi

VIDEO: Scandal la cimitirul din Rădulești

Autor: Șansa Vrânceană  |  Articol citit de 720 ori  |  1 comentarii

A plecat la ceruri în urmă cu mai bine de un an, însă nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Locul în care își doarme somnul de veci Octavian Cristian a devenit sămînță de scandal între rude, iar unii îl vor, după atîta timp, mutat într-un alt cimitir. Pe de o parte sunt rudele de sînge ale bărbatului decedat, care îl vor aproape, în cimitirul din Rădulești. Iar pe de altă parte e soția, care vrea să-i mute rămășițele pămîntești în Focșani. Femeia a obținut avizele necesare pentru deshumare, însă astăzi, cînd groparii au vrut să scoată sicriul din pămînt, a izbucnit o adevărată revoltă. Puțin a lipsit ca totul să nu degenereze într-o adevărată bătaie cu lopeți. A fost nevoie de intervenția poliției pentru calmarea spiritelor, iar pînă la urmă sicriul a rămas în locul în care a fost și pînă acum, cel puțin pînă cînd văduva nu va prezenta și un ordin judecătoresc.

Necazul s-a abătut asupra familiei Cristian în urmă cu un an și 4 luni. Atunci a murit Octavian, la 44 de ani, lăsînd în urma lui multă durere: soție, copii, părinți și frați neconsolați. Bărbatul a fost condus pe ultimul drum, așa cum se face, fiind înmormîntat în cimitirul din satul Rădulești, localitatea sa natală, unde îi era casa părintească. La puțin timp însă au început să apară neînțelegerile între rudele de sînge și văduvă, care au ajuns să fie cunoscute de tot satul. Iar părerile, ca și taberele, sunt împărțite: părinții și frații spun că văduva nici nu a trecut pe la cimitir să aprindă o lumînare și nu s-a îngrijit de pomeni, soția lăsată în urmă le acuză pe rudele răposatului că au gonit-o și nu au vrut să aibă de-a face cu ea. Cert e că din toată această poveste, femeia a hotărît să-și mute bărbatul decedat din cimitirul în care a fost înhumat la Focșani.

Văduva a obținut un aviz de la Direcția de Sănătate Publică Vrancea, care îi dădea dreptul să-și dezgroape bărbatul. Și cum acesta era valabil numai pentru ziua de azi, dimineață femeia și-a trimis la Rădulești un împuternicit, dar și groparii, ca să-i dezgroape bărbatul și să-l aducă în Focșani. Nu însă fără să anunțe dinainte că are actele necesare pentru acest lucru. La Rădulești însă s-a adunat tot satul, care s-a ridicat împotriva femeii și a trimișilor săi, iar totul a degenerat într-un adevărat scandal.

Groparii s-au apucat însă de treabă, pentru că, pînă la urmă, ei nu-și făceau decît treaba pentru care erau plătiți. Puțin a lipsit însă ca totul să nu degenereze într-o bătaie. 

A fost nevoie de intervenția poliției pentru a calma spiritele încinse. Iar după discuții îndelungi, deshumarea a fost oprită, cel puțin pînă la obținerea, din partea văduvei, a unui ordin emis de o instanță de judecată.

Iar în timp ce groparii jucau pe pămîntul de pe mormînt, săpînd și astupînd la loc, în funcție de cum evolua situația, pe margine, mama răposatului nici nu-și mai putea stăpîni durerea.

Dacă văduva va obține și un ordin de la instanță care îi va permite deshumarea răposatului, nu este exclus ca episodul de astăzi să se repete.Click aici pentru toate articolele din categoria:
La zi


COMENTARII

Adaugă un comentariu la acest articol

motivatiiPostat de Lidia pe 21.03.2013, 22:01:07
Imi permit sa va expun si faptul ca parintii decedatului sunt varsnici si bolnavi si isi vor fiul in cimitirul unde s-au nascut si locuiesc pentru al avea mai aproape sa poata aprinde oricand o lumanare la capataiul lui.fara aprobarea episcopiei si in baza unor capricii nu cred ca este permis ca acesta Gabi sa se plimbe cu oasele omului pe drum.sunt fosta sotie a lui Octavian si consider ca am si eu un cuvant de spus.fara mai multe aprobari ,acorduri nu ne apucam de sapat gropi duduie Gabi.
 


Posteaza aici GRATUIT
anuntul tau de mica publicitate

vanzari garsoniere | Prestari servicii | Cumparari auto | Oferte angajari | Cereri angajari | Vanzari electronice  [...]
Anunțul este disponibil 7 zile. Pentru mai multe apariții, contactați Departamentul Publicitate (0237-21.03.58; 0237-21.03.59)
This text will be replaced
Credeți că repararea și modernizarea străzilor din Focșani ar trebui să primeze în fața altor investiții?
      Vezi rezultatele
Vă temeți pentru siguranța locului de muncă?
    Vezi rezultatele
Vremea in

Cursul BNR din 29 mar. 2017

 Euro = 4.5575RON
 Dolarul SUA = 4.2232RON
 Lira sterlina = 5.2473RON
 Gr. de aur = 170.1325RON
Alte rate de schimb
 
 
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU
Copyright © SANSA Vranceana. Toate drepturile rezervate.